Tuinwerk en andere klusjes

Gedurende de afgelopen week ben ik weer in de (moes)tuin bezig geweest. Ik had diverse zaden gekregen, en die heb ik her en der gezaaid. Vrijdag heb ik broccoliplantjes in de moestuin gezet, net als de zoete aardappelplanten en de stokslabonen en pronkbonen.

Op vrijdag heb ik ook weer een filmpje van de kuikens gemaakt:

Vandaag heb ik de paden in de moestuin weer gemaaid. Voor mijn gevoel was het nog maar een paar dagen geleden dat ik dat gedaan had, maar ik weet het niet meer. In ieder geval oogt het nu weer wat ruimer. En het gras kan mooi als mulch tussen de nieuwe plantjes liggen.

De aardbeienzaadjes die ik gekregen had, waren mooie plantjes geworden, die toe waren aan een grotere pot. Ze zijn nog veel te klein om in de moestuin te zetten. Misschien later in de zomer. Verder heb ik de paprikaplanten in de bak onder het afdak gezet.

De betonnen kozijnen van de kruidenwerkplaats zijn nu ook allemaal geverfd. Als laatste heb ik vandaag de twee aan de achterkant gedaan. Daar twijfelde ik nog over, omdat die kant in het algemeen niet goed in de verf zit, en de kozijnen ook nog niet eerder geverfd waren. Maar ik had nog een beetje verf, genoeg voor de kozijnen, maar te weinig dat het goed blijft als je het lang probeert te bewaren, dus ik heb ze toch maar geverfd.

Luc heeft vandaag het rechterdeel van het houthok aan de achterkant van een steviger balk voorzien. Die constructie bleek wat aan de zwakke kant, toen we hem vorig voorjaar vol hadden gelegd. Met wat kunst en vliegwerk is het toen verstevigd, maar dit is beter.

Vandaag was het rommelmarkt bij de kerk. Daar zijn we heen gegaan met het idee dat het gewoon leuk is om even te gaan kijken. We kwamen thuis met twee bolletjes wol, een botervloot, twee koffieblikken (om kruiden in op te gaan slaan) en een kapstok met plank voor in het gangetje. De kerk is er niet rijk van geworden, want het heeft ons in totaal €4,- gekost.

De kapstok hebben we gelijk opgehangen, en de botervloot en blikken zijn schoongemaakt en klaar voor gebruik. De wol ligt in de kast te wachten op een project.

Tot slot nog een blik in de kas, en een foto van onze knusse zithoek onder het afdak.

Dit bericht is geplaatst in Afdak, Haardhout, Kippen(hok), Schuur, Tuin, Verven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Tuinwerk en andere klusjes

  1. Roelien Swiers schreef:

    Een week goed besteed! Wat groeien de kuikens hard.

Reacties zijn gesloten.