Tuinwerk

Aanstaande zaterdag krijgen we een groep leden van Velt afdeling Groningen op bezoek. Velt is de Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren. Wij zijn daar sinds ruim een jaar lid van. We zijn voor de afdeling Groningen, die vorig jaar nieuw leven ingeblazen kreeg met een enthousiast nieuw bestuur, de eerste tuin waar de leden ‘over de heg’ komen kijken.

En hoewel ik van mezelf de tuin niet in perfect onderhouden staat hoef te presenteren, konden we onszelf niet helpen om toch het een en ander te doen zodat de tuin zich mooi kan presenteren. Een klein beetje snoeiwerk, wat gras maaien, en daarmee ziet het er al direct stukken beter uit.

En de kruidenwerkplaats moest opgeruimd en ingericht om de groep te kunnen ontvangen met koffie, thee en wat lekkers.
De perfecte aanleiding om de radiatoren die weg kunnen, ook daadwerkelijk weg te brengen…
Ik heb een filmpje gemaakt over de stand van zaken aan het begin van de middag.

Verder zag ik in de peer een apart verschijnsel. Dat heb ik ook gefilmd.

Een eerste oriëntatie op internet suggereert dat het om de perenspinselbladwesp gaat. We hebben het takje eruit geknipt, en aan de kippen gegeven. Die blijven er echter van af, dus de rupsen liggen wat te liggen in de ren.

Het was best wel warm om te werken, dus toen we klaar waren hebben we lekker gedoucht. Zometeen gaan we genieten van een maaltijd van tuinbonen uit eigen tuin, met bulgur, champignons, ui en knoflook. En aangezien het heerlijk weer is om onder het afdak te zitten, gaan we daar eten. Daar zit ik nu ook dit verhaaltje te typen. 😀

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.