Tussenstand vorderingen lang weekend

Luc heeft vrijdag en maandag ook vrij. Extra tijd dus om met de verbouwing bezig te zijn.

Op vrijdag heeft hij het plafond in de kleine slaapkamer afgemaakt. Daarna hebben we Ikea onveilig gemaakt. 🙂

Op zaterdag heeft hij de basis gelegd voor de twee gasbetonnen muurtjes die gemaakt moeten worden. Daarna zijn we naar het kippenhok gegaan. Luc heeft het nachthok schoongemaakt, en een deel van de grond in de ren losgemaakt. Ook hebben we drie bessenstruiken in de daarvoor bestemde tonnen gezet. Deze mogen nu buiten de ren mooi in blad komen, en hopelijk ook veel bessen maken. Als die rijp zijn gaan ze een tijdje in de ren, zodat de kippen zelf bessen kunnen plukken.

Vandaag heeft Luc de muurtjes afgemaakt. Alleen kwamen we tot de conclusie dat het muurtje in de badkamer beter tot aan het plafond kan. Want we realiseerden ons dat de plek waar we de elektrische geiser bedacht hadden (op het muurtje, ter hoogte van de spiegel), eigenlijk te krap is. Boven de spiegel zou een optie zijn, maar dat lijkt ons niet mooi. Op dezelfde hoogte, maar dan op het muurtje, lijkt ons beter.

’s Middags heeft Luc de planken voor boven de ramen gemaakt. Ze zitten er nog niet in, zodat ik ze na de thee mooi in de grondverf kon zetten. Luc heeft ondertussen een start gemaakt met de afwerking van de steensmuur in het gangetje. Voor de zekerheid heeft hij twee stevige balken onder de latei gezet. Die latei ziet er namelijk uit alsof ie niet heel erg goed op de muur steunt. Het zit al meer dan dertig jaar op deze manier, maar het ligt nu open, en het kost nauwelijks extra ruimte.

Morgen hopen we aanvullende materialen te halen, en natuurlijk ook nog het een en ander te klussen. Dat kunnen jullie later dan weer lezen. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.