Tweede pinksterdag

En weer was het mooi weer. De wind was gedraaid, en wat aan de frisse kant, maar prima weer om te fietsen of in de tuin te werken. En dat hebben we dus gedaan.

Luc had een idee om de pomp voor het grondwater aan de praat te krijgen, dus daar is hij mee bezig geweest. Vooralsnog niet met het gewenste resultaat.

En we hebben de nieuwe composthoop (tijdelijke) weer leeg gehaald en op het bed met de pompoenen, courgettes en de augurk gelegd. Die nieuwe hoop was voornamelijk gemaaid gras, en dat is nu net wat we nodig hadden. De laag is op de meeste plekken ongeveer 15 cm hoog. En passant hebben we een rekje gemaakt voor de augurk. Die wil graag klimmen, en zo neemt ie minder grondruimte in. Die kan dan weer gebruikt worden door de pompoenen.

’s Middags zijn we naar Wedde gefietst. De burcht daar had een open dag in het kader van een kastelendag of zo iets. Het was er erg druk, en je kon alleen naar binnen met een gids. Daar hadden we geen zin in, dus hebben we de tuin en het park bekeken. Dat zag er mooi uit. Vervolgens met een flinke bocht (via Wedderbergen en Bellingwolde) terug gefietst. Nog gestopt bij de tweedehands handel Westerwolde, en daar een elektrische heggenschaar op de kop getikt.

Dit bericht is geplaatst in Recreatie, Tuin. Bookmark de permalink.