Vakantie – werk dag 3

Vandaag even geen werk aan plafonds. De armen en schouders moeten even rust van dat soort bewegingen. En dus hebben we het lang geplande gaas achterin de tuin gemaakt.

Voordat we dat konden doen, moest er eerst opgeschoond worden. Het gaas moest achter de composthoop langs. Daar was het echter volledig overgroeid met brandnetel en braam. Ook de opnieuw uitgelopen iep zorgde voor wat vulling. Dit hebben we allemaal weggehaald. Er kwam een nogal zielige hazelaar onder weg. Die hebben we maar weg gehaald. Een vriendin heeft er wel plek voor.

Vervolgens moest er opgeruimd worden rondom de stam van de kastanje. En de daarnaast staande hulst moest een beetje gesnoeid. Toen kwamen we frambozen tegen. Die hebben we naar het bessenvak verplaatst, en er gelijk maar een paar palen met draden voor geplaatst.

Toen was het lunchtijd, en heb ik Fem uitgelaten. Toen ik terug kwam, stonden de helft van de palen al in de grond. De andere helft stond ook zo, en vervolgens hebben we samen het gaas eraan gemaakt. Toen nog het tweede blauwe badje neergezet en met water gevuld.

Van origine was het plaatsen van het gaas bedoeld om Fem ook achterin de tuin los te kunnen laten. Nu hebben we het ook voor de eenden. Die hebben ook een kleine ren. Die heb ik even dicht gedaan, zodat Fem even lekker rond kon rennen.

Toen we naar binnen gingen voor de thee, heb ik hun ren open gezet, zodat zij daar kunnen verkennen. Dat zal wel niet zo’n vaart lopen, maar dat geeft niet.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Tuin. Bookmark de permalink.