Van alles en een kippenfilmpje

Tjonge, alweer twee weken geleden dat ik wat geschreven heb.

We zijn ook niet vreselijk druk geweest. Het eikenhout is allemaal kachelklaar, en de volgende lading grenen schaaldelen ligt alweer op de oprit.

Het kloven van het hout kwam nogal op Luc z’n arm aan. Daarom kon hij na het verwerken van het hout ook even geen andere klussen doen. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar een tweedehands elektrische kloofmachine. En die hebben we gevonden. Hij heeft een beetje onderhoud nodig, en dan is ie zo goed als nieuw (soort van). 😉

Afgelopen weekend hebben we de wadi weer uitgediept, en de kanten weer wat opgehoogd. Het is nog te nat om oeverbeschoeing te maken, maar het water staat nu tenminste weer onder de aanvoergoot.

Verder zijn we op zoek geweest naar nieuwe eigenaren voor een deel van onze kippen. En we hebben twee adressen gevonden. We raken er in ieder geval vier kwijt, maar als het meezit zes. Dan hebben wij er nog maar vijf. En die zullen ongetwijfeld in de loop van dit jaar weer worden aangevuld met nieuwe kuikens.

De kippen hebben zich de afgelopen tijd dagelijks een paar uur in de achtertuin vermaakt. En dat heeft de nodige grondverplaatsing tot gevolg gehad. Ik heb besloten dat, zodra de hennen verhuizing achter de rug is, ik de achterblijvers weer beperk tot hun ren. Dan kan de achtertuin een beetje bijkomen.

De kippen die in ieder geval weggaan zijn:

Marans en Cream:

Naar het andere adres gaan waarschijnlijk Lichtbruine, Roodnek, Roodnek 2 en Zwartkuif.

Tot slot het filmpje van vandaag:

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Kippen(hok). Bookmark de permalink.