Van alles en nog wat van de afgelopen weken

Tjonge, een verjaardag ertussen, en de weken vliegen voorbij!

Wat is er in de tussentijd zoal gebeurd?

Alle zes kippen die ik twee berichten eerder noemde zijn naar hun andere adressen gegaan. Daar doen ze het bijna allemaal goed. Alleen Cream lijkt zich niet helemaal happy te voelen. We kijken het aan, en eventueel kan ze terug. Hopelijk trekt het bij.

In de weekenden zijn we niet echt verder gekomen met de isolatie van de zolder. Luc is nu begonnen om op doordeweekse avonden een plaatje of twee te zetten. Dan gebeurt er toch wat.

Op 5 maart hing er een apart vogeltje aan een vetbol. Het bleek een sijs te zijn.

We hebben ongeveer de helft van de grenen schaaldelen klein gemaakt.

In de keuken gaat er ook wat veranderen. En er is al wat veranderd. De elektrische oven ging kapot. We hebben via Marktplaats een nette andere gekocht voor 25 euro.

We hopen dat deze het in ieder geval volhoudt tot we de keuken gaan verbouwen (laten we zeggen, over tien jaar…).

De Rayburn gaan we ook vervangen. Het asrooster mist sinds anderhalve week een flink stuk. En daarbij zijn er nog tig andere onderdelen die aan vervanging toe zijn. We worden niet echt blij van het idee om zelf de kachel te gaan renoveren, dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. We hebben gekozen voor een houtgestookt fornuis van Kroatische oorsprong: de Plamen Slavonac. Het is een veel lichtere kachel dan de Rayburn, en dat scheelt flink in de prijs. En daarmee komt ie in ons bereik. Hopelijk wordt de kachel deze week geleverd.
Bij deze een laatste foto van de Rayburn:

Vandaag is Luc nog even creatief met hout geweest, en heeft een laarzenknecht gemaakt. Ik krijg mijn veiligheidslaarzen namelijk niet uit zonder hulp. En nu kan ik het alleen. 🙂

Zo, nu zijn jullie weer bij. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Haardhout, Keuken, Kippen(hok), Zolder. Bookmark de permalink.