Van alles en nog wat

Vorig weekend hebben we het druk gehad met dingen buiten de deur. We hadden nog net tijd om de golfplaten op het afdak in de kippenren te maken.

Op zondag zijn we naar mensen gereden die een Rayburn hout gestookt fornuis te koop hadden staan. Hadden, want we hebben hem gekocht, en afgelopen vrijdagmiddag opgehaald.

Het was nog best een klus om hem in de aanhanger te krijgen, en thuis er weer uit. Met wat hulp is dat gelukt. Hij staat nog op hondjes, omdat de plek waar hij mag staan tot hij de keuken in mag, nog niet klaar is. We gaan hem installeren op de plek van de houtkachel in de kruidenwerkplaats. En dan ben ik van plan om er ook op deze plek al regelmatig op te gaan koken. Kan ik vast ervaring op doen.

Het is een fijn idee dat we een alternatieve bron van verwarming hebben, mocht de elektriciteit uitvallen.

Vandaag hebben we diverse klussen aangepakt. De rioolpijp van de wc in de kruidenwerkplaats bleek te lekken. Dat vermoeden had Luc al, vandaar dat hij hem opgegraven heeft. Een bocht bleek gebarsten. Het was een lastig klusje, maar het was wel in een ochtend af.

Daarna hebben we aan de achterkant van de kippenren nog tegels neer gelegd, om vossen en dergelijke nog wat meer te ontmoedigen.

De volgende klus was het schoonmaken van de vijver. Dankzij de vuilwaterpomp was hij snel leeg. Het vullen deden we vanuit de regenton die er vlakbij, onder het afdak staat. Maar omdat dat niet genoeg was, hebben we met de dompelpomp in de regenton aan de voorkant van de kruidenwerkplaats, de vijver verder gevuld.

Daarna hebben we de blauwe regenton aan de andere kant van de kruidenwerkplaats leeg gemaakt in de hiervoor genoemde regenton. En de blauwe ton hebben we weg gehaald. Die gebruiken we in de praktijk zelden.

Tot slot was er een nog schoonmaak klus: de zonnepanelen waren wat groen uitgeslagen. Nu niet meer. 🙂

Deze klussen waren allemaal redelijk zwaar voor onze lijven, dus om half drie vonden we het welletjes.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Kippen(hok), Schuur. Bookmark de permalink.

2 reacties op Van alles en nog wat

  1. Roelien schreef:

    Nu nog wachten op de zon voor een hoge opbrengst.

Reacties zijn gesloten.