Verfklusjes

Gisteren had ik een verf-dag.

Vorig weekend hadden we betonverf gekocht om de strepen op het voorhuis mee te doen. Gisteren heb ik de eerste streep één laag gegeven. Vandaag de tweede. De foto is van gisteren.

Ook heb ik de kozijnen aan de voorkant van de kruidenwerkplaats geverfd. Eerder in de week grondverf, gisteren geschuurd en geel gemaakt.

Vandaag gingen we een fiets halen in Delfzijl. Dat liep wat vertraging op, omdat de accu van de auto helemaal, maar dan ook écht helemaal leeg was. De centrale deurvergrendeling deed het niet eens meer. Gelukkig hebben we startkabels, en staat er nog een auto op de oprit. Na overleg met de garage, hebben we de auto vanavond bij de garage achter gelaten, en zullen ze de accu helemaal vol maken. Hoe dan verder weet ik niet, maar dat zien we maandag wel weer.

Na het ritje naar Delfzijl, heeft Luc de stukjes gevel rondom de ramen van de kruidenwerkplaats van isolatiemateriaal en gipsplaat voorzien. En ik deed diverse andere klusjes.

Op een gegeven moment kwamen we de kruidenwerkplaats uit, en hoorden we heel hard gezoem. Er bleken bijen te zwermen boven de coniferen, op de grens met de buren. Later hing de zwerm in de coniferen, aan de kant van de buren. We laten het hangen, aangezien noch de buren, noch wij er last van denken te hebben.

Toen moest er een prik gehaald worden in Groningen, waarna we de auto bij de garage hebben afgeleverd.

Na het eten leek het er op dat we een flinke bui zouden krijgen. Luc is toch maar met Fem gaan lopen, en ik heb de rijpste zwarte bessen geoogst. Uiteindelijk bleef het droog, dus we waren blij dat we onze buitenklusjes gewoon gedaan hadden.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Schuur, Tuin, Verven. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verfklusjes

  1. Roelien schreef:

    Zo’n zwerm bijen maakt idd een behoorlijk geluid. Jaren geleden hier boven de tuinen ook gehad. Ze zwermden verder, konden in onze tuinen geen geschikte plek vinden denk ik.

    • Anke schreef:

      De zwerm heeft bij ons ook niet langer dan een dag ofzo gezeten. Ik las dat de bijen na het zwermen in eerste instantie bij elkaar blijven zitten, en dat er dan werksters op zoek gaan naar een geschikte plek om een nest te maken. Kennelijk hebben ze die snel gevonden… 🙂

Reacties zijn gesloten.