Verfwerk en een begin aan de afwerking

Het is me deze week inderdaad gelukt om de kozijnen te verven. Zelfs het kozijn bovenaan de trap. Ik was maandag zo snel klaar met de delen die ik geel wilde verven, dat ik bedacht dat ik dan ook wel buitenom de openslaande ramen kon doen.

Dinsdag en woensdag heb ik de tijd genomen om de groene delen twee keer te verven. En dan is dit het resultaat:

In de loop van de week bedacht ik me dat ik de her te gebruiken delen van de binnenafwerking nu mooi kaal kon schuren. De verf op de vensterbank van de logeerkamer bladderde namelijk al vrij snel nadat we het een aantal jaren geleden geverfd hadden. Het leek ons beter om de plank dan helemaal kaal te schuren, dan kunnen we de verflagen opnieuw opbouwen. Op donderdag/vrijdag ben ik ermee begonnen, en zaterdag is dat afgemaakt.

Luc heeft rondom de kozijnen aan de binnenkant eerst met purschuim alle kieren gedicht. Daarna heeft hij de bovenkant en vensterbank van de logeerkamer pas gemaakt, waarna hij met mdf nieuwe zijkanten heeft gemaakt. Dat ging niet helemaal rechttoe rechtaan, want uiteraard is er weer het een en ander krom. maar goed, het is hem gelukt.

Ik heb vervolgens dit kozijn in de grondverf gezet.

Ik ben nog weer aan  het behang trekken geweest op deze muur. Het is de bedoeling om er straks skin/renovatiebehang op te doen, en dan te schilderen. Maar minder losse delen is beter, dus ik doe elke paar dagen een stukje.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Klussen, Logeerkamer. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verfwerk en een begin aan de afwerking

  1. Hetty schreef:

    Mooi geworden! Steeds een stukje verder.

Reacties zijn gesloten.