Verfwerk en oogst

De afgelopen week was druk met vrijwilligerswerk. Daardoor kwam ik pas vandaag toe aan het verven van de 3 ramen waar ik momenteel mee bezig ben: het laatste keukenraam, het wc raam en het badkamerraam. De uitzetramen van de keuken en de wc liggen in de schuur, zodat ik ze goed kan verven. De binnenkant moest ook nog. Daar ben ik eerder in de week gelukkig wel aan toe gekomen. Het openslaande raam van de badkamer kan er niet zo gemakkelijk uit. Maar deze kan wel zover open dat ik hem vandaag ook een eerste groene laag kon geven, terwijl het kozijn kort ervoor geel geschilderd was. Dit is het resultaat:

Uiteraard moet er nog een tweede laag op. Maar het effect is nu al goed te zien.

Nu Luc’s vakantie begonnen is, zullen we met vereende krachten het rondje om het huis af maken. De wat langere termijn verwachtingen zijn nogal verschillend, maar de eerste vier dagen lijkt het sowieso droog te blijven.

Deze week heb ik het overschot aan courgettes en komkommers uitgedeeld aan de buren. Zelf eten we er ook vrijwel dagelijks van. Vandaag kon ik weer drie komkommers en een courgette oogsten.

En ik heb de eerste kerstomaten geoogst!

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Tuin, Verven, Voedsel. Bookmark de permalink.

3 reacties op Verfwerk en oogst

 1. Alie schreef:

  Het verfwerk ziet er mooi uit.Je hebt geluk met het droge weer wat het verven
  betreft.Maar de tuin is een ander verhaal.
  Ook droog net als hier!

  • Anke schreef:

   Hallo Alie,
   Wat betreft het verven is dit inderdaad prima weer. En in de tuin geven we her en der water. Nu we een nieuwe pomp hebben kunnen we de bron ook gebruiken.

 2. Jan schreef:

  Leuk om uw verfwerkzaamheden te volgen. Die kleur groen vind ik erg mooi. Zelf ben ik ook bezig met het verven in en rondom mijn huis. Lekker klussen, maar wel veel werk.

Reacties zijn gesloten.