Verven en naaien in/voor de kruidenwerkplaats

Aan het begin van deze week heb ik de raamkozijnen aan de binnenkant geverfd. En gelijk door de ‘muur’ eromheen.

Omdat we een nieuw emmertje okergeel hadden gehaald, kon ik ook het stuk naast en boven de zijdeur dezelfde kleur geven als de rest van de muur.

Na het verven heb ik de ramen aan de voorkant gelapt, en toen de vitrage opgehangen.

Ik denk dat het wel heel mooi is om nog iets ter decoratie voor de ramen te hangen. Ik zit te denken aan een bloem silhouet uit een dunne plaat metaal. Ik geloof dat er in Sellingen wel iemand zit die dat eventueel zou kunnen. Daar moet ik maar eens naar op zoek.

Toen het verfwerk klaar was, ben ik gaan nadenken over hoe ik de zon buiten houd als het glas aan de zuidkant allemaal vervangen is. Uiteindelijk bedacht ik een soort van rol gordijn, maar dan met de hand op te rollen, zoals je met bijvoorbeeld een tentdeur van doek ook moet doen. Logischerwijs worden de gordijnen de breedte van 3 ramen, omdat ze per drie tussen de kolommen zitten. Dan worden ze ruim 140 cm. Daarom maak ik boven en onder een stuk elektriciteitsbuis er in. Vanavond heeft Luc zich gebogen over het maken van een bevestiging voor aan de muur. Dat was nog wel even een puzzel, maar het is gelukt!

Voor de stof heb ik de oude gordijnen die op onze slaapkamer hingen van zolder gehaald. Ik had zo gedacht dat je op zo’n motief en kleur iets minder gauw ziet dat het weer er in komt. Want dat dat er in gaat komen, staat wel vast.

Eén klaar, nog 4 te gaan!

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Schuur, Verven. Bookmark de permalink.