Verven in plaats van snoeien!

En het is weer zondag. Alleen deze keer werd er niet gesnoeid (nou ja, oké, een beetje dan: wat nieuwe uitlopers van de druif).

Luc is aan de gang gegaan met het volgende raam. Onderaan moest een flink gat gedicht worden. Terwijl hij wachtte tot het raam in de schaduw kwam, begon hij vast aan het uitstukken van het volgende raam. Het eerste raam zit één keer in de verf. Nu moet het dicht gemaakte gat verder afgewerkt worden, en dan kan het raam voor de tweede keer geverfd worden. Maar dat zal nog minimaal een week duren. Al was het alleen maar omdat het weer de komende week zo onbestendig is.

Donderdag hebben we het nestkastje waar de hommels een nest in hadden, open gemaakt. De hommels waren nl weg, en wij wel nieuwsgierig naar wat ze ervan gebrouwen hadden.

Onderin de nestkast zat het oude vogelnest nog, en bovenin het hommelnest. De ruimte ter hoogte van het gat hadden ze tot achter toe vrij gelaten.

Verder hebben we vandaag de eerste aardappels gerooid, en het eerste potje augurken ingemaakt. De augurkenproductie komt wat langzaam op gang. Daarom nu de eerste maar op het zoetzuur gezet. Het zou ook jammer zijn als ze in de koelkast liggen te vergaan.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Klussen, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Verven in plaats van snoeien!

  1. Roelien schreef:

    verf en regen is idd geen goede combi!!

Reacties zijn gesloten.