Deze week hebben we de vrijwel uitgebubbelde vlierbessenwijn overgeheveld in een schone gistingsfles. En vervolgens klaringsmiddel teogevoegd. Na twee dagen vonden we het wel goed, en hebben we de wijn in flessen gedaan.
De volgende dag, bij de barbeque met vrienden, hebben we de wijn geproefd. En hij is lekker! Gedurende het weekend hadden we nog meer gelegenheid om wijn te drinken met vrienden, en dat hebben we dus ook gedaan. Want zoiets moet je delen. En we willen wel een fles wat langer bewaren om te kijken of ie nog lekkerder wordt, maar het meeste mag nu op. Vorig jaar werd de druivenwijn na verloop van tijd immers zuur, terwijl die in eerste instantie ook lekker was. We hebben onze les geleerd. 🙂
Luc is dit weekend ook het dak op geweest. De schoorsteen van de keukenkachel is geveegd, en hij heeft het mos van het dak gehaald aan de opritkant van het huis. Daar lag het meeste.
Een sfeerimpressie van dit werk:
Tot slot is ook het werk aan de laurierkers achter de kippenren afgemaakt. We kunnen weer bij de walnoot, en de takkenril is behoorlijk opgehoogd.