Voorbereidingen en moestuin-werk

En dan de laatste zondag voordat het dak vervangen wordt …

De takken zijn versnipperd, het eerste schuttingdeel is aan de kant gezet.

Ook zijn we begonnen met de dakpannen weg te halen. Maar dit bleek te lastig en te zwaar werk te zijn, dus daar zijn we na een paar rijtjes mee gestopt. We kunnen nu al wel van binnenuit naar de lucht kijken:

Verder hebben we de koude bak in gebruik genomen, en ook wat gewassen voor gezaaid in een tunnel die we ernaast hebben gezet.

Toen we de eerste spullen naar deze kant van het huis brachten, en bekeken hoe we het zouden aanpakken, deed Fem heel zachtjes de schuttingdeur verder open, en glipte achter ons langs. Toen zag ik dat de schuttingdeur open stond, en zag Luc hoe ze via een doorgang in de bosjes naar de tuin van de buren ging. Waarschijnlijk op zoek naar de buurhond. Maar toen lokten de lekkere geurtjes van de berm naast het fietspad, en liep ze die kant op. Terwijl Luc gauw een riem en snoepjes ging halen, liep ik naar het fietspad en probeerde Fem naar me toe te laten komen. Gelukkig kwam ze, hoewel het naar mijn idee meer te maken had met de hardloper die mij achterop kwam. Luc was er nog niet, dus ik heb haar maar opgetild en ben naar achter het huis gelopen. Daar kreeg ze snoepjes omdat ze zo goed naar mij toegekomen was …

En Luc ging op zoek én vond een boerenklink voor in de schuttingdeur, zodat we de deur nu van beide kanten open en dicht kunnen doen.

Er zat al een grendel op, zodat ie vanaf achter het huis op slot kan.

Toen ik de zaden en het pootgoed te voorschijn haalde, ontdekte ik dat de pootaardappelen uitlopers van 10 cm hadden. Die hebben we maar gepoot, ondanks dat het wat aan de vroege kant is. Ook de knoflook hebben we geplant. Die moest eigenlijk nog vroeger, maar ja, toen was de moestuin nog niet klaar. Door de regen van gisteren zijn de bedden al redelijk ingeklonken. Maar ik denk niet dat ik deze week nog meer in de volle grond ga zaaien, met de dakwerkers over de vloer.

Aan het einde van de middag heeft Luc nog weer gras gemaaid. En we hebben het rommelhoekje achter de kleine schuur en de overkapping wat opgeruimd. Ik had gisteren onder de overkapping klimop weggehaald. Nu zag ik dat het deel wat aan de buitenkant zat, op de grond was gevallen. Dit hebben we weggehaald en zoveel mogelijk van de wortels van de klimop ook. Er groeit daar ook Lievevrouwebedstro, dat wil ik wel graag houden. Maar achter de schuur staat veel gras, dus dat heeft Luc mee gemaaid. Het lijkt er een stuk ruimer van! En tegen het schuurtje aan stond een zaailing van een beuk die hebben we een ander plekje gegeven.

Luc vond nog twee Ginkgo plantjes. Die hebben we ook gered. Dus er zijn er nu drie om weg te geven. 🙂

Tot slot nog een foto van de Rododendron, die steeds meer kleur laat zien:

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Klussen, Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

4 reacties op Voorbereidingen en moestuin-werk

  1. Roelien schreef:

    Slimme Fem!! Wat goed dat ze zo vertrouwd is naar jullie toe.
    Veel drukte de komende tijd op het erf!!

  2. Alie schreef:

    Dat gaat een drukke week worden!
    Het doet mij denken aan de Diek,altijd wat te doen!

Reacties zijn gesloten.