Voorbereidingen voor nieuwe raamkozijnen

Ik heb deze week maar eens gebeld naar de timmerfabriek, over wat de stand van zaken van onze nieuwe kozijnen is. Ze bleken klaar te staan, en het glas was er ook. Er kon dus een afspraak ingepland worden om ze te plaatsen. En dat is al over ruim een week! 🙂

Dus wij hebben eens zitten bedenken wat er nodig is om de timmerlui werkruimte te geven. We concludeerden dat de stapel brandhout naast de bijkeuken (op de oprit) daar weg moest, omdat ze daar het dak op moeten voor het raam bovenaan de trap. Vanochtend, voor het al te heet was, hebben we weer drie kruiwagens kachelklaar gemaakt. We schatten dat we nog vier kruiwagens te gaan hebben. Maar dat kan ook aan het einde van de komende week, en dan is het een stuk koeler.

Vervolgens zijn we op het voormalig kantoor aan de gang gegaan. Het eenpersoonslogeerbed en de matrassen staan nu rechtop tegen de muur, de gordijnen en de muurbevestiging is weggehaald, de kachel en toebehoren idem.

Ik keek door dat raam naar buiten, en zag de ledverlichting onder de dakgoot hangen. Die hebben we los gehaald. Terwijl ik die buiten schoon zat te maken, hoorde ik wat getimmer en gebreek, maar kon niet goed thuisbrengen wie wat en waar. Dat werd duidelijk toen ik weer naar binnen kwam. Luc had de binnenafwerking van het kozijn gesloopt.

Onder de vensterbank bleken tegels te zitten, en links onderin is een gat naar de spouw.

Deze kamer is zover klaar. Nu moet er op de logeerkamer nog ruimte gemaakt. En we hebben daar net de onderdelen voor de wastafel installatie naar toe gebracht…

De afvoer moet een stukje gesloopt. De wastafel zat eerst in het midden van de muur naar de kamer. We gaan hem in de hoek naast het oude toilet zetten. Daar komt de afvoer vandaan, en de waterleiding steekt daar ook al door de muur. Het zou leuk zijn als we dit klusje grotendeels af kunnen hebben voordat de kozijnen komen, maar als dat niet lukt schuiven we gewoon alles aan de kant zodat die mannen goed kunnen werken.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Haardhout, Logeerkamer, Zolder. Bookmark de permalink.