Voortgang op 3 fronten

Met wat hulp op zaterdag hebben we op drie fronten vooruitgang kunnen boeken.

Er zijn twee binnendeuren (deels) geschuurd, en één ervan aan één kant gelakt. Zaterdag een keer, vandaag de tweede laag.

Het stuk buitenmuur waarmee de zijdeur officieel een raam wordt is gemetseld. Onder het kozijn zit op de foto nog een gat. Daar past geen steen meer in. Ondertussen is dat dichtgemaakt met metselspecie.

En we zijn verder gekomen in de voorkamer met de hennepblokken. Zaterdag hebben we blokken op maat gemaakt voor 3 lagen. Voor het lijmen hadden we de speciekuip nodig, en die was in gebruik voor bovenstaand muurtje. Daarom hebben we vandaag de blokken gelijmd.

We hadden eigenlijk plannen om vanochtend naar een netwerkbijeenkomst voor “keuterboeren” te gaan, maar dat voelde als teveel. In plaats daarvan hebben we bovengenoemde klussen gedaan. En vanmiddag heerlijk relaxt op de bank gezeten. Zelfs vanmiddag zijn we nog wel met het klussen bezig geweest: we hebben de bestelling voor de materialen voor de nieuw te bouwen muur en de afwerking van de ramen klaar gezet. Kan morgen besteld worden, en hopelijk kunnen ze het leveren als Luc vrij is over een kleine twee weken.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Klussen, Verven, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.