Voortuin en oprit

De laurierkers langs de oprit wilden we graag kwijt, en buurtgenoten wilden de struiken wel hebben. Zij hadden iemand met een kraantje geregeld. En dat was nodig ook, want de struiken waren behoorlijk groot. We hebben nu een langwerpig leeg vlak langs de oprit.

Gisteren kwam er een man aan de deur, die de twee wielen van het hek bij de oprit wilde kopen. De vaste wielen, niet de bewegende delen. Aangezien we dat hek toch kwijt wilden, heeft Luc ze verkocht. Misschien koopt hij de andere twee delen ook nog, daar moest hij over nadenken.

De brievenbus hebben we nu naar de andere kant verplaatst, en tijdelijk ligt er een grote hoop conifeer en stenen. Achter de laurierkers stonden drie hulststruiken. Die zijn blijven staan, dan heeft de nieuwe groenstrook alvast wat structuur.

De voortuin is ontdaan van bontbladige struiken. Die zijn naar andere buren gedaan. Vervolgens hebben we er twee rozemarijnstruikjes in gezet, de heide planten wat bij elkaar gezet, en een zevental lavendelstruikjes geplant. Oh ja, ook nog een ienie minie laurierstruikje van de variant Otto Luiken geplant. De grote versie ervan staat voor het kamerraam (achteraan op de linkerfoto), de kleine aan de andere kant van het huis, bij de slaapkamer.

Tussen de rozemarijn en de grote Otto Luiken is nog ruimte voor wat andere planten. Momenteel heb ik geen inspiratie. Ik denk dat ik de bodembedekkers er maar ga aanmoedigen…

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Voortuin en oprit

  1. Hetty schreef:

    Ik heb bloemenzaad (mix, 34 soorten, 1-2 & meerjarig) gekregen bij mijn tuinblad Onze Eigen Tuin, kadootje van Cruydt-Hoek. Hebben?

Reacties zijn gesloten.