Vorderingen aan de schouw en andere kleine klussen

De ventilatiebuis in de schouw is sinds zaterdag aangesloten. Luc is het dak op geweest om de pijp erop te zetten. En op zolder heeft hij de aansluiting tussen de onderste en de bovenste buis gemaakt met een stuk flexibele buis. De dakdoorvoer komt in plaats van een dakpan, en die zat niet helemaal recht boven de ventilatiebuis.

Overigens hebben we ergens in de week de groene afwerklatten op de schouw gemaakt, nadat ik de binnenkant van de schouw geverfd had. Ook is het rooster voor het ventilatiegat gemaakt, en de lamp is opgehangen.

Vandaag heeft Luc gekit rondom de tegels, om de aansluiting met vloer en kozijnen en dergelijke mooi te maken.

Buiten is hij ook bezig geweest, om de elektriciteitsdoos die voorheen in het kleine schuurtje zat, de vervangen door een grondmof. En die is vervolgens onder de grond weg gewerkt.

Daarna heeft hij de waterhuishouding van de kas aangepast, door een buis van de linker dakgoot naar de regenton aan de rechterkant te maken. Nu vangen we al het regenwater van de kas op.

Het gaat overigens goed met de eenden. Vanaf maandag begon Victor te kalmeren, en begonnen ze meer samen door hun ren te lopen. Gedurende de week zagen we Karel ook aan het foerageren. Sinds vandaag hebben ze een extra stuk tuin, en daar maakten ze dankbaar gebruik van.

Met de kuikens gaat het ook goed. En we hebben oppasdienst voor 12 kuikens van buurtgenoten, die op vakantie gingen.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Keuken, Kippen(hok). Bookmark de permalink.