Vorderingen buitenmuren

Na een week zweten zijn de muren klaar voor reparatiewerk. De voegen zijn uitgeslepen en de boel is schoongespoten. Woensdagochtend was dat klaar. Bertus (zo heet de man die het werk doet) was bekaf van het werken in de hitte. Zijn lijf vroeg om een rustpauze, dus hij gaf aan dat hij er maandag weer zal zijn. Donderdag en vrijdag zou hij vakantie gaan vieren.

Hij moet nog wel het dak op, voor de schoorsteen, maar dan moest hij eerst nog weer de dakladder van de vorige klus aan de andere kant van Winschoten ophalen. Dat zal vast de komende week ergens gebeuren.

Verder gaat hij beginnen met het repareren van kapotte stenen. In hoeverre hij de muurankers er ook al gelijk in maakt, weet ik niet. Ik weet wel dat dat gaat gebeuren voordat de voegen dichtgemaakt worden. Hij heeft ook beloofd twee proefstukjes voegwerk te maken, met een echt witte kleur en een wat geliger kleur. Hebben we wat te kiezen. 🙂

De geverfde witte lijnen hebben de hogedrukspuit grotendeels goed doorstaan. De foto rechtsonder is van de voorgevel. Het laat de plek waar vroeger een deur heeft gezeten nu heel goed zien. Er zijn een aantal scheuren zo heftig, dat je er doorheen kunt kijken. Straks niet meer, gelukkig!

De kippen hebben het warm, maar houden zich nog steeds goed. We hebben ze wat extra schaduw gegeven door de parasol tegen de ren aan te zetten. Aan het einde van de middag geef ik ze vers, koel water. Het oude is dan nog niet op, maar het is wel behoorlijk opgewarmd. Vanavond heb ik ze wat extra graan gegeven.

De tuin heeft het moeilijk met die hoge temperaturen. Sinds donderdag is het blad van de appelboom grotendeels geel. 37 – 39 graden vond ie kennelijk niet leuk. Maar ook de vlierbessen hebben het moeilijk…

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.