Warm weer – een beetje aanklooien en een kippenraadsel

De afgelopen 10 dagen was er weer Westerwolde Rijgt: een evenement waar 20 tuinen toegankelijk waren, en in elke tuin waren enkele kunstenaars die hun werk ten toon stelden. We hebben een paar tuinen bekeken, tijdens het eerste weekend. En op woensdag was er in Smeerling een fair, met ook tuin en kunst als thema. Daar ben ik ook naar toe geweest. Het museum doet mee als bijzondere lokatie. Dat betekent voor ons als vrijwilligers dat we extra moeten werken, aangezien het museum dan 10 dagen aaneengesloten open is van 10 – 17 uur. Wel heel leuk om te doen. De entree is dan gratis, maar er komen wel meer mensen voor een kop koffie met wat lekkers.

Vanwege het warme weer doen we niet al te veel. We klooien wat aan in de tuin, en zondag, tot nu toe de warmste dag, zijn we meer binnen bezig geweest. We hebben de tafel van mijn kamer omgewisseld met het bureau. Die is wat steviger, dat lijkt me prettiger met naaien. Hij is ook ietsje groter. Luc werkt niet meer thuis, dus een kantoor hebben we niet meer nodig.

Verder hebben we wat zitten brainstormen over het verplaatsen van de deur van de logeerkamer naar recht tegenover het gangetje in de hal. Dan zou je het gangetje dat naar de buitenmuur loopt, namelijk bij het voormalige kantoor kunnen trekken. Dat zijn geen klussen om op korte termijn al uit te voeren, maar wel leuk om over na te denken.

Op zolder zijn we momenteel aan het wachten op onze bouwtechnisch adviseur. Het is nu ook best warm boven, dus helemaal niet erg om daar niet aan de slag te gaan.

Het kippenraadsel.

We hebben 7 hennen. 3 daarvan leggen een cremekleurig ei. 3 leggen een donkerbruin ei en 1 een lichtgroen ei. Vandaag was de oogst:

Rara hoe kan dat?

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Logeerkamer, Tuin. Bookmark de permalink.