Waslijnpalen en tuinplannen

Na nog weer een paar uur coniferen en toebehoren te hebben gesloopt, besloot Luc dat hij de waslijnpalen op de nieuwe plek in de grond wilde zetten. Beide palen staan nu. De grond en het beton waar ze in staan moeten zich nu zetten (resp. drogen). Daar nemen we ruim de tijd voor. Volgend weekend gaan we de lijnen er tussen spannen, en kunnen we de was buiten drogen zonder telkens met de waslijnmolen te hoeven sjouwen. 🙂

De grond die uit de gaten kwam ligt op plastic op het eerste moestuinbed. Dat ligt al een tijdje braak en is vrijwel geheel overgroeid met gras. Niet zo raar, als je je realiseert dat het in april nog grasland was. We hopen dat het gras afsterft als we het bed de hele winter afdekken met plastic en grond/snippers. Dat laatste zodat er geen licht bij komt.

We hebben ook besloten wat we gaan doen met het stuk tuin links van dit moestuinbed. Dit wordt een bed voor diverse eenjarige en vaste planten die ik voor mijn kruidenthee wil oogsten. Dan kun je denken aan sint janskruid, driekleurig viooltje, kaasjeskruid en goudsbloem. Ook de aardbeien gaan we er neer zetten. De stekken die we van de buurman gekregen hebben staan momenteel in één van de moestuinbedden, maar dat is niet handig.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

3 reacties op Waslijnpalen en tuinplannen

 1. Alie schreef:

  Hoi Anke,wat een goede plek voor de waslijnen.
  Lekker dichtbij en in de zon.Ik span ook af en toe een paar lijntjes.
  Ik heb moeite met de droogmolen.

 2. Anke schreef:

  Alie,
  Die droogmolen is iedere keer toch wel een beetje zwaar en onhandig, nietwaar?

  • Alie schreef:

   Hoi Anke,omdat ik het geval naar boven moet
   duwen,doen mijn handen pijn! Om over mijn armen
   maar te zwijgen.

Reacties zijn gesloten.