Watermeter en hennepblokken

Vandaag werd de watermeter verplaatst. Luc had het zó voorbereid, dat het voor de mensen van het waterbedrijf een kleine moeite was om ook áchter de meter aan te sluiten. We wisten niet of ze het zouden doen, maar ze bleken daar heel gemakkelijk in.

Eerst moest er een heel diep gat gegraven worden om de oude waterleiding op te sporen. En de mantelbuis. Arme planten die daar stonden. De geraniums begonnen net te bloeien. Ze hebben ze zo goed mogelijk teruggezet. Ik bedenk me net dat we daar nog wel even water moeten geven.

Vervolgens hebben ze een stuk nieuwe leiding door de mantelbuis geleid, en die aangesloten op  de aanvoerleiding vanaf de weg. Daarna werd de meter verplaatst.

Ondertussen hebben wij rabatdelen van muren getrokken, en daar achter piepschuim en oud behang weggehaald. Het behang was op veel plekken op krantenpapier geplakt. Toen was de lol natuurlijk om een datum op een krant te ontdekken! Dat is ook nog gelukt. 🙂

Een stuk krant dat gebruikt was om een kier in de lambrisering te dichten was uit 1970. De achtergrond van het behang tegen de muur naar de keuken bleek uit 1981.

Waar ik hoopte op sporen van de oude schouw, werd ik teleurgesteld. De muur was daar pleksgewijs gestuct, waarna het behangen is. Wel blijkt het oude deurkozijn nog behoorlijk goed bewaard. Die gaan we zeker in ere herstellen!

De volgende muur bleek ook een interessante afwerking te hebben onder de rabatdelen:

Tot slot: vandaag kwamen ook de pallets met kalkhennepblokken voor de vloerisolatie. In plaats van de oprit vol te bouwen, hebben we ze zoveel mogelijk naar de andere kant van het huis gezet. Daar moeten ze het huis in.

Twee pallets moesten op de oprit blijven staan, zodat we voldoende ruimte houden om met de aanhanger te manoevreren.

Voordat we de blokken in huis kunnen brengen, moet eerst het sloopwerk af, het vloerniveau vastgesteld en folie aangebracht. Ach, dat is vast zó klaar! 😀

Dit bericht is geplaatst in Historie huis, Sloopwerk, Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.