Weekend diverse klussen

Laten we het weekend op de vrijdagavond beginnen. Toen hebben we meneer de haan, samen met drie van onze hennen, naar buurtgenoten gebracht. De haan om te blijven, de hennen zodat hij niet alleen zit, terwijl ze wachten op de kippen die ze besteld hebben via “red een kip”.

Zaterdag was er kraambezoek voor de kuikens. En tussendoor zijn we ook aan het klussen geweest.

Luc had vorig weekend het begin gemaakt met het aanpassen van een houten gereedschapskoffer naar een zaden-koffer. Dat heeft hij zaterdag afgemaakt, door er schotten in te maken. Ik heb vervolgens de bovenkant van het deksel met schoolbordverf behandeld.

Toen vloog het hem aan om de dakgoot aan de werkplaatsen te gaan vervangen. We hadden een bruine, gemaakt van twee meter stukken. De koppelingen lekten allemaal. Het rubber dat erin zit, doet z’n werk niet goed. Hij heeft grijze vier meter stukken gehaald, van het type waarvan je de koppelingen moet lijmen. Dat was in een paar uur vervangen.

In de ochtend heb ik een tweetal filmpjes gemaakt, één van de kuikens en één van de tuin.

Vandaag heeft Luc eerst in de meterkast een soort van schakelaar gemaakt, die ervoor zorgt dat de cv-ketel niet aan gaat als we warm water pakken.

Ik ben de deur van het eendenhok gaan schuren, en heb hem één keer in de groene verf.

Bij het zoeken naar verf, kwam ik een busje zandgele betonverf tegen. In eerste instantie konden we niet bedenken waar we die voor gebruikt hadden. Maar toen bedacht Luc dat we daarmee de stenen in de gevel van het voorhuis hebben gedaan (de strepen).

Dat was een meevaller, want nu kon ik ook vast beginnen met de kozijnen van de kruidenwerkplaats. Ik heb twee gedaan. Toen was het tijd om wat anders te gaan doen, om overbelasting van schouders en armen te voorkomen.

Gezien de gunstige windrichting, hebben we vanmiddag wat afvalhout opgebrand achterin de tuin. Is dat ook weer opgeruimd.

Het was heerlijk weer, en we hebben er van genoten door zoveel mogelijk buiten te zijn.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen, Schuur, Verven. Bookmark de permalink.