Werk aan de kruidenwerkplaats en de moestuin

Recentelijk herinnerden we ons dat we reparatiebeton in huis hebben om de gaten in de betonnen raamkozijnen van de kruidenwerkplaats te kunnen repareren.

Die gaten zijn destijds ontstaan toen we de binnenafwerking rondom de ramen maakten.

Zaterdag is Luc ermee aan de slag gegaan, en nu zijn de gaten dicht. De volgende stap is het verven van deze kozijnen. Daar hebben we wat over heen en weer zitten praten, en momenteel is de keuze om ze zandgeel te maken, net als de kozijnen van het huis. De nieuwe voorkant van de kruidenwerkplaats en de nieuwe zijdeur zijn al in die kleuren. Uiteindelijk is het de bedoeling de muren ook nog weer te verven. Maar aangezien betonverf best duur is, hebben we besloten dat eerst niet te doen.

Om wat meer eenheid in de aanblik van de kruidenwerkplaats/eendenhok/werkplaats te krijgen, heb ik het ongeschilderde hout van het eendenhok en daaromheen, zaterdag in de groene beits gezet. Dezelfde kleur als de voorkant van de kruidenwerkplaats.

De deur van het eendenhok moet nog groen, en aan de scharnierkant is een stukje kozijn in het zicht (niet op de foto, maar als de deur dicht is). Dat moet dan ook lichtgeel worden.

De totaalaanblik van deze kant van het gebouw wordt daarmee een stuk rustiger.

Tot slot willen we nog een afwerkingsplank rondom de garagedeur van de werkplaats maken, en moet die deur aangepast. Er zitten nl planken op, en die beginnen her en der los te laten. Die planken zitten op multiplex geschroefd. We hopen dat we dit multiplex met wat schuren en evt gaten vullen glad genoeg kunnen krijgen, dat het daarna voldoende is om hem te verven (groen, natuurlijk). Maar wanneer dit gaat gebeuren weten we nog niet.

Vanochtend hebben we het laatste moestuinbed schoongemaakt en er bonenstaken op geinstalleerd. En terwijl ik begon met het onkruid trekken, heeft Luc de haakse hoek afgerond. Het is de bedoeling om dat bij alle hoeken van de moestuin te doen. De foto’s hieronder; “voor”, “na” en de buitenkant van de afgeronde hoek. (We hadden de stokken alvast even neergezet voor we gingen schoonmaken, om te kijken hoe we uit zouden komen met de stokken die we hebben.)

Ik moest vanmiddag weg, waardoor we een klein stukje niet schoon kregen. Daar kom ik vast de komende week op een droog moment wel aan toe.

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.