Werk op zolder en aan de kruidenwerkplaats

Zaterdag had Luc zin om het gat boven het nieuwe raam bij de trap dicht te maken. Eerst heeft hij geholpen met het naar zolder dragen van de deur van kantoor, zodat ik die daar van de verf kon ontdoen. Ondertussen is hij met isolatie in de weer geweest, en toen dat naar zijn zin was, heeft hij de schrootjes er weer voor gezet.

Alsof er niets gebeurd is. 🙂

Zaterdag heb ik een flink stuk deur schoon gemaakt met de verfbrander, en vandaag heb ik het afgemaakt. Nu ben ik begonnen met schuren, maar ik denk dat ik een te fijn schuurpapier gebruik, want de laatste resten verf willen er niet goed af. Verderop in de week maar eens een andere grofheid proberen.

Het naambord van de kruidenwerkplaats hangt! Wat gemakkelijk was voor de mensen van de keuterdag vandaag. Nu was er geen twijfel mogelijk, daar moesten ze zijn.

Zaterdag heeft Luc de drempels van beide deuren van de kruidenwerkplaats wat verhoogd, zodat de deur nu tegen de drempel aan komt. Vooral bij de zijdeur geeft dat een groot verschil, aangezien daar een gat van 2 cm onder zat. We hebben ook plinten voor langs het plafond gekocht. Dat maakt de ruimte mooier, en dan is dat ook gemakkelijker dicht te kitten. Verder hebben we tochstrips voor de deuren gekocht, en genoeg kit om de kieren rondom de ramen dicht te maken. En dit laatste is de klus waar Luc vanmiddag mee bezig is geweest. De eerste vier ramen zijn klaar.

Op donderdag bleek ineens één van de plafondlampen ermee te stoppen. Vrijdag heb ik een nieuwe lamp gekocht, en Luc heeft hem in de armatuur gedaan. Vandaag ging een tweede lamp stuk. Dan is het maar even, en dan zal de derde ook wel stuk gaan, dus ik zal morgen twee nieuwe led “tl”s halen.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Schuur, Zolder. Bookmark de permalink.

2 reacties op Werk op zolder en aan de kruidenwerkplaats

  1. Roelien Swiers schreef:

    Zo ik ben weer helemaal bij met het lezen van jullie avonturen!

Reacties zijn gesloten.