Werken in en aan de kruidenwerkplaats

Vandaag begon Luc vol goede moed met het verwijderen van een kapot raam. Hij had er een handige opvangbak voor gemaakt, zodat het glas niet in de tuin terecht komt.

Vervolgens is hij begonnen met een passende ruit te snijden uit glas dat we nog hebben liggen. Na 5 pogingen, die stuk voor stuk eindigden met hoeken teveel eraf en dergelijke, gaf hij het op. We hebben besloten dat we al het glas wel een keer naar de stort kunnen brengen. En we hebben besloten dat we maar nieuwe ruiten moeten bestellen, ergens.

Dus deze klus kon vandaag niet vervolgd worden. Ik was ondertussen begonnen met het verder verven van de gebinten. Ooit, heel lang geleden, had ik een halve pot groene verf, over van het verven van de keukenkastdeurtjes en de wc deur, op grofweg de helft van de voorkant van het eerste gebint gesmeerd. Daarna kwam de verbouwing van het voorhuis.

Maar, ik had wel genoeg verf gehaald om verder te kunnen gaan met deze klus. Vandaag dus. Het ging best goed, dus het eerste gebint is af, en de tweede voor de helft. Toen begonnen mijn ellebogen te prikken. Later in de week maak ik dat af.

Omdat voor deze klus met meubels geschoven moest worden, wilde ik ook graag een herinrichting van de kruidenwerkplaats.

De droogkast en de kast waar ik de potten in bewaar, stonden namelijk ieder aan een kant van de werkplaats, en dat is best onhandig als je gedroogde kruiden wilt gaan opbergen.

We hebben ruimte gemaakt, de grote groene kast wat opgeschoven, en toen paste de droogkast daarnaast. Daar kon dan het witte rek nog weer naast.

De groene kast moest leeg, voordat hij verplaatst kon worden. Een mooie gelegenheid om hem eens op te ruimen, en opnieuw in te richten. Ik heb een plank verplaatst, waardoor er nu plek is om de kruidenpotten gesorteerd neer te zetten.

De hoek aan de voorkant is nu ineens heel ruim, maar wel een goede plek voor het oude kacheltje.

De twee krukjes die op deze foto staan, ga ik waarschijnlijk ook groen verven. Ze kunnen dan dienen als een soort van vensterbank. Of extra zitplaats of bijzettafeltjes. Dat zal de tijd leren. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Kruidenthee en zo, Schuur, Verven. Bookmark de permalink.