Werkplaats en buitenkraan

Vandaag hebben we diverse kasten naar de werkplaats gebracht en zodanig aangepast dat ze naar Luc’s zin een plekje konden krijgen. Ik heb ze schoongemaakt, en we hebben wat gereedschap en heel veel schroeven verhuisd.

Ik heb een groot verzamelblik met schroeven en allerlei kleine onderdelen uitgezocht en gesorteerd. En vervolgens de potten zo in de schroevenkast in de werkplaats geduwd. Die kast begint al aardig vol te raken.

Aangezien het met de hoeveelheid regen heel erg meevalt –  en voor de moestuin tegenvalt – hebben we de waterslang er maar op gezet. Want er komt van alles boven, en vervolgens blijft het in kiemplantstadium hangen. Maar, de kraan van de buitenwasbak zit wat hoog voor het aansluiten van de slang, dus heeft Luc vanavond een tweede buitenkraan geïnstalleerd. Dat ging niet helemaal lekker. We zouden een kraan hergebruiken die aan de pomp van onze bron zat. Toen we het water erop zetten, bleek de kraan te lekken. Luc probeerde de kraan met de hand nog iets verder aan te draaien, waarop de kraan afbrak op de rand van de aansluiting met de muurplaat. Gauw het water er weer af gehaald. Toen moest het afgebroken stuk uit de muurplaat gehaald worden. Met een zaagje, een schroevendraaier, een hamer en een tang lukte dat best wel vlot.

Gelukkig hadden we nog een andere kraan liggen. Die zat er zo op, en dat werkt allemaal naar behoren.

Ik heb van het bovenstaande geen foto’s, daarom maar een paar foto’s van Fem tijdens de wandeling van vandaag:

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Inrichten, Klussen, Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

4 reacties op Werkplaats en buitenkraan

 1. Alie schreef:

  Hoi Anke,
  Er gebeurt nogal wat bij jullie!
  Hier hebben we wel een sloot regen gehad
  de afgelopen dagen! Mooie foto’s van Fem!

  • Anke schreef:

   Hallo Alie,
   Ik zag op buienradar een paar dagen geleden een dikke wolk boven het midden van het land. In Utrecht was er nauwelijks wat uit gevallen hoorde ik. Maar jullie hebben dus wel veel gehad. Goed voor de planten. 🙂

 2. Roelien schreef:

  Eindelijk weer even bijgelezen Wat hebben jullie veel gedaan!! Ziet er allemaal heel goed uit! Goed van Fem hoor om het gepluk 4 uur vol te houden.

Reacties zijn gesloten.