Wild eten

De brandnetels groeien op diverse plekken in onze tuin. Een deel ervan heb ik geoogst voor thee. Die planten zijn opnieuw gegroeid en redelijk fris groen. Ik heb alle hogere planten afgeknipt. De toppen heb ik voor onze maaltijd gebruikt, de rest te drogen gelegd om aan M’s paarden te kunnen voeren.

Ik kwam langs de hoek met zevenblad. Daar was veel jong blad te vinden. Daar heb ik ook het een en ander van geoogst voor in de pan. De brandnetels en het zevenblad heb ik gewassen en fijn gesneden. De stelen van de brandnetels heb ik eruit gehaald. Dat zag er wat te vezelig uit voor in de maaltijd.

Overige ingrediënten: ui, knoflook, tomaten en champignons. En dan wat specerijen: zout, peper, kurkuma en oregano. Dit alles in de hapjespan en lekker laten stoven. Ondertussen de spaghetti koken.

Was ik toch bijna vergeten een foto van het eindresultaat te maken!

Het brandnetelblad vonden we toch wat aan de taaie kant. Voor de rest smaakte het prima. Volgend voorjaar goed in de gaten houden wanneer de eerste blaadjes te voorschijn komen. En dan dit recept nogmaals gebruiken. Dan smaakt het vast nog beter!

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Wild eten

  1. alie schreef:

    Dat ziet er smakelijk uit!
    Het brandnetelblad even in de blender?

Reacties zijn gesloten.