Wortelen en druiven

Gisteren heb ik de winterwortelen geoogst. Dat was een plastic mand vol. Dus gisteren ook direct maar begonnen met schoonmaken en blancheren. Daar ben ik gisteren de hele middag mee bezig geweest. Toen was er ongeveer een derde uit de mand.

Vanochtend verder. Om 9:15 begonnen, om 14:30 uur was ik klaar. Bij elkaar ruim 60 zakjes van ongeveer 200 gram. Een zakje met de witte winterwortelen die er ook bij tussendoor zaten.

            

De hele kleine worteltjes heb ik gekookt, laten afkoelen en toen aan de kippen gegeven. Andere jaren gaf ik ze ook wel rauw, maar dan deden ze er niets mee. Nu eten ze het ook niet allemaal achter elkaar op, maar wordt er nog wel wat van gegeten.

Terwijl ik vanmiddag aan het wortelen blancheren was, kwam de buurman met 3 emmers druiven. Tussen 15:00 en 20:00 uur heeft de sappan op het vuur gestaan. Bijna 13 liter sap leverde het op.

Het waren twee intensieve dagen, waar ik met een tevreden gevoel op terug kijk!

Dit bericht is geplaatst in Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Wortelen en druiven

  1. Roelien schreef:

    Een prachtige en heerlijke verzameling!

Reacties zijn gesloten.