Zaaien en oogsten in juli

Afgelopen maandag had ik andijvie, sla, rucola, paksoi en tweejarige broccoli gezaaid. Donderdag stond de rucola boven. Een dag later ook andijvie en een eerste slaplantje. Helaas is dat allemaal al weer opgegeten. 🙁 Ik ga het op een andere plek nog weer proberen.

De paksoi en broccoli staan ook boven. Duimen dat dat wel goed gaat 🙂

Vannacht hadden we een hoosbui van 25 mm in 10 minuten. Dat gaf diverse lekkages binnen, omdat de dakgoten het niet zo snel konden afvoeren. Niets ernstigs, alles is alweer zo’n beetje droog. Het maakt wel de aandachtspunten duidelijk!

Het begeleidende onweer zorgde voor een onrustige Fem. Gedurende het ergste deel van het onweer heb ik haar afgeleid met een spelletje snoepjes zoeken in propjes papier in toiletrollen. Daarna is Luc nog een tijdje wakker gebleven om haar wat steun te bieden.

Vandaag dook Luc tussen de bladeren van de pompoen. Daar vond hij een pompoen met een zich verkurkend steeltje. Die heeft hij geoogst. Ook vond hij twee mega augurken. De stengel was over de grond gegroeid, en zo hadden de augurken zich aan mijn aandacht onttrokken. De courgettes worden met al dat vocht ook snel groot, dus we hadden ook daar weer een van. Gisteren had ik er ook al diverse van de planten gehaald.

Ondertussen heb ik vandaag een derde pot augurken ingemaakt. De vierde zit er dus aan te komen met die twee mega augurken.

Deze week heb ik ook het grootste deel van de blauwe bessen geoogst én opgegeten. Ze waren heerlijk zoet. Alleen de kleine besjes waren wat zurig. Wel vreemd, omdat ze wel net zo blauw en zacht waren als de grotere.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Zaaien en oogsten in juli

  1. Alie schreef:

    Een mooie oogst Anke.Zo blijf je lekker bezig.
    Wat een grote pompoen!

  2. Anke schreef:

    Dank je 🙂

Reacties zijn gesloten.