Zolder sloopwerk

Ergens in de afgelopen week heb ik de stapel schrootjes op zolder in kleine stukjes gezaagd. En dit weekend zijn we verder gegaan met slopen. Eerst de schrootjeswand aan de andere kant van de doorgang naar het voorhuis. Toen dat min of meer op een stapel lag, hebben we een beetje schoongemaakt, en vervolgens de spullen uit de linker kamer gehaald.

Vandaag moest er nog een kast uit, en Luc heeft de elektra waar hij bij kon afgekoppeld. Het idee was om alle elektrapunten uit de kamer af te koppelen, voordat we zouden gaan slopen. Dat bleek niet mogelijk, omdat het nogal onoverzichtelijk was weggewerkt.

Terwijl hij daarmee bezig was, heb ik de stapel schrootjes in kleine stukjes gezaagd.

Toen de kamer verder leeg gemaakt, en de vloerbedekking er uit gehaald. Het is een mooi stuk, dus dat bewaren we voorlopig. Ook de ondervloerbedekking hebben we bewaard. Het is beide heel dik spul, en zeker de ondervloerbedekking waarschijnlijk heel duur.

Toen de vloerbedekking eruit was, zagen we de plek waar de muurankers naar binnen komen. Ze zitten half boven, half in de vloer. Is dat mysterie ook weer opgelost. 🙂

Het grote slopen kon nu beginnen: de vloerbedekking die als wandafwerking is gebruikt eraf, de plastic schrootjes van het plafond, Daarna alle piepschuim van muren en plafond, en tot slot het gipsplaat. De platen aan het plafond waren groot en dik, en bleken op slechts enkele plekken vast te zitten. Met als gevolg dat twee ervan op Luc’s hoofd en rug terecht kwamen, toen hij een balkje los had gemaakt. Dat leverde een schram op z’n hoofd, en hoofdpijn op. Gelukkig is de hoofdpijn nu, een paar uur later, weer weg.

Op twee plekken bleken oude nesten te liggen. Veel takken en blaadjes. Geen idee van welk dier. Een marter misschien? Ze zijn beide in ieder geval al lang niet meer in gebruik, want ze stinken niet. Ook komt op een paar plekken waar je het niet verwacht, daglicht naar binnen. Maar het lekt niet, gelukkig. Wel zijn het weer plekken waar muizen, en wellicht ook marters of wezels naar binnen kunnen. Dus ze moeten wel dicht.

Tot slot nog een paar foto’s van de chaos:

We hebben genoeg afval om een container te laten komen. Wanneer, dat is nog even de vraag.

Dit bericht is geplaatst in Zolder. Bookmark de permalink.