Zonnepanelen geplaatst

Vanochtend zijn de laatste zes panelen op het dak gelegd. Daarna is de installatie aangesloten op het net. Qua tijd viel het mee, want het was al voor de lunch klaar.

Gedurende deze tijd heb ik me nuttig gemaakt voor de tuin. Eerst heb ik een aantal koolplantjes opgepot, en daarna heb ik onkruid gewied. Een buurvrouw, waarmee ik plantjes uitwissel, kwam wat koolplanten halen. En ik ben vervolgens met haar meegelopen om een aantal aardbeiplanten bij haar op te halen.

Na de lunch was het tijd voor een serie andere klusjes, zoals het in de kas installeren van een aantal staaldraden, om de tomaten en dergelijke steun te kunnen geven. Luc heeft gelijk ook een tweetal staaldraden geĂŻnstalleerd waar we vitrage als zonwering aan kunnen maken. En dat hebben we vanavond gedaan.

Verder is de waslijn gerepareerd. Dat wil zeggen, dat de minder sterke lijnen, waarvan er nog twee waren en waarvan er een geknapt was, zijn vervangen door veel steviger waslijn, met een dikke ijzeren kern.

Tot slot hebben we een haak naast de achterdeur gemaakt, waar de slierten die als vliegengordijn dienst doen, achter kunnen hangen als de deur dicht is.

Toen was de middag al weer een heel eind voorbij, en vonden we het welletjes.

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin, Van het gas af. Bookmark de permalink.

4 reacties op Zonnepanelen geplaatst

  1. alie schreef:

    Weer een werkzaam dagje!

  2. Roelien schreef:

    Energie van eigen dak, eten uit eigen tuin!

Reacties zijn gesloten.